Maailman pohjoisin maauimala

Maauimalan pääallas on 25 metrin pituinen ja neliratainen. Sen syvyys on 1,2 -1,8 m. Lisäksi maauimalassa on 0,2 - 1,0 m syvyinen lasten allas. Altaiden veden lämpötila on 24 - 26 astetta. Nurmialueella on mahdollisuus viettää piknik päivää sekä harjoitella frisbeegolfia! Uinti- sekä vesiliikuntavälineet ovat vapaassa käytössä. Maauimalan yhteydessä olevasta urheilutalosta löytyvät erilliset puku-, pesu- ja saunatilat.

Vesijumppaa

Urheilutalo

Hyväkuntoisessa ja uudistetussa urheilutalossa on toimintaa valvotusti päivittäin lasten askartelukerhosta eläkeläisten kuntopiiriin.

Liikuntasalissa voi harrastaa koripalloa, lentopalloa, sulkapalloa, tennistä ja salibandya kuin myös ryhmäliikuntaa.

Urheilutalossa on kahvion ja kerhohuoneen käyttömahdollisuus. Lisäksi kerhohuone toimii nuorisotiloina pingis- ja biljardipöytineen.

Urheilutalo sopii myös erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Uudistetussa urheilutalossa on huomioitu myös liikuntarajoitteiset asiakkaat.

Alakerrassa on puku-, pesu- ja saunatilat miehille ja naisille sekä todella hyvin varustettu kuntosali, joka on aktiivisessa käytössä päivittäin.

LISÄTIETOJA URHEILUTALON VUOROISTA, VARAUKSISTA YM

SAAT PUHELINNUMEROSTA   044 710 0456

http://www.kajaani.fi/fi/palveluopas/liikunta/sisaliikuntapaikat/otanmaen-urheilutalo

Kahvio ja kerhotilat

Urheilusali

Suosittu kuntosali

Urheilutalon ympäristö

Urheilutalon läheisyydessä voi harrastaa  ulkokentällä koripalloa, tennistä, lentopalloa, jalkapalloa, frisbeegolfia ja yleisurheilua.  Talvisin ulkokenttä toimii luistelu- ja jääurheilukenttänä. Urheilutalolta alkaa myös 6 km:n mittainen pururata joka on talvisin valaistu hiihtolatu.

Urheilukenttä, tekonurmi

Tennistä, jääurheilua ym tällä kentällä

Urheilutalolta lähtee valaistu kuntopolku/latu

Ulkoilu luonnossa lähialueella

Metsästys-, marjastus- ja kalastusmahdollisuudet ovat laajojen erämaiden ympäröimänä hyvät. Tiheä metsäautoverkosto helpottaa marjapaikkoihin pääsyä. Talaskankaan ulkoilualue, joka sijaitsee autotien lähellä Vieremän rajan läheisyydessä, tarjoaa unohtumattomat elämykset merkittyine polkuineen ja laavuineen koskemattomien metsien ympäröimillä lammilla. Läheinen Oulujärvi, jota myös Kainuun mereksi kutsutaan, tarjoaa uimiseen, veneilyyn, kalastukseen  ja mökkeilyyn hyvät mahdollisuudet. Saaliskaloina tärkeimpiä ovat hauki, kuha, ahven, muikku, lahna ja kruununa järvitaimen.

Karpalosaalis

Vetouistelijan yleisin saalis on maukas Oulujärven hauki

Oulujärvi eli Kainuunmeri

Hillasuo

Erämaajärven rauhaa

Lähialueen tutustumiskohteita ja vapaa-ajanvietto paikkoja

Vuolijoella on Kainuun ainoa kivikirkko, johon kannattaa tutustua samoin kuin Iikka Alasalmen perustamaan Riihipiha museoalueeseen. Alueelle on siirretty lukuisia rakennuksia ja sinne on museoitu erittäin runsaasti esineistöä, joihin tutustuminen vaatii useamman käyntikerran. Alueella järjestetään myös yleisötapahtumia.

Oulujärven katkaisee Manamansalo noin 40 km:n päässä Otanmäestä. Vuolijoen puolelta matkailijoita kuljettaa saareen Alassalmen lossi, idässä saaren yhdistää mantereeseen Kaivannon silta. Saarelta löytyy kolme leirintäaluetta, joissa on myös mökkimajoitusta. Metsähallinnon ulkoilualueella on suosittu usean lammen käsittävä virkistyskalastusalue. Manamansalossa on Kainuun ensimmäisen kirkon paikalla muistomerkki kirkko. Löytyy myös kalasatama, josta saa edullisesti valmiiksi perattua tuoretta kalaa.

Noin tunnin ajomatkan päästä löytyvät mm Rokua kylpylöineen ja kansallispuistoineen. Paljakassa, Ukkohallallassa ja Vuokatissa löytyy laskettelurinteet oheispalveluineen.

Vuolijoen kivikirkko

Riihipiha museon esittelykartta

Manamansalo, Kokkolammen rantaa

Kulttuuri tarjontaa

Otanmäessä koulun lisäksi kulttuuria tarjoaa mm Otanmäen kirjasto lehtisaleineen. Kaukametsän opiston kursseja pidetään Otanmäessä mm pianon-, kitaran-, ja rummunsoitossa sekä kylällä toimii opiston järjestämä suosittu entisöintipiiri ja sekakuoro. 

Vapaaehtoisvoimin pyörii v 2007 aloittanut taidepiiri Koskikartanossa. Eri järjestöjen toimesta alueella järjestetään virkistystoimintaa